Botë

Belgjika me masa të reja kufizuese për shkak të Omicronit

Foto: AP
 

Belgjika vendosi të mërkurën t’i forcojë më tej kufizimet, në pritje të variantit në rritje të Omicronit, por u shmang nga një bllokim i plotë, siç bëri Holanda fqinje.

Autoritetet vendosën të mbyllin kinematë, teatrot dhe sallat e koncerteve dhe të ndalojnë aktivitetet e brendshme. Sportdashësit do të mbeten jashtë stadiumeve dhe sallave të mbyllura. Blerjet do të kufizohen me vizitorët të detyruar të shpërndahen, dhe grupet që hyjnë në një dyqan të kufizuar në dy të rritur, ndoshta të shoqëruar nga fëmijë.