Botë

SHBA-ja heq ndalimin e hyrjes për udhëtarët nga Afrika e Jugut

Foto: AP
 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) do të heqin kufizimet e udhëtimit për tetë vende të Afrikës Jugore që u vendosën në përpjekje për të zbutur përhapjen e variantit Omicron të COVID-19, njoftoi Shtëpia e Bardhë, të premten.

Varianti, i cili u zbulua për herë të parë nga shkencëtarët në Afrikën e Jugut, është përhapur në mbarë botën. Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe udhëheqësit në Afrikën Jugore kritikuan ndalimin e udhëtimit si të paefektshëm dhe të padrejtë e të dëmshëm për ekonomitë lokale.