Botë

Dy të vdekur e 20 të zhdukur nga fundosja e një varke me emigrantë në detin Egje

 

Të paktën dy persona kanë vdekur dhe 20 të tjerë besohet të jenë zhdukur pasi një varkë me emigrantë u përmbys në detin Egje të premten vonë, duke e çuar në të paktën 16 numrin e përgjithshëm të vdekjeve nga tre aksidente të veçanta ditëve të fundit, me varka me emigrantë në ujërat greke.

Mbytjet erdhën pasi kontrabandistët favorizojnë gjithnjë e më shumë një rrugë të rrezikshme nga Turqia në Itali, e cila shmang ishujt lindorë të Egjeut të patrulluara nga Greqia, të cilët për vite ishin në ballë të krizës së migracionit të vendit.