Botë

Biseda 50-minutëshe Biden-Putin nxjerr dy rrugë: diplomaci ose sanksione

Foto: AP
 

Presidenti i SHBA-së Joe Biden paralajmëroi Vladimir Putinin e Rusisë të enjten se SHBA-ja mund të vendosë sanksione të reja kundër Rusisë nëse ajo ndërmerr veprime të mëtejshme ushtarake kundër Ukrainës, ndërsa Putin u përgjigj se një veprim i tillë i SHBA-së mund të çojë në një prishje të plotë të lidhjeve midis vendeve.

Të dy liderët folën për gati një orë mes alarmit në rritje për grumbullimin e trupave ruse pranë Ukrainës, një krizë që është thelluar pasi Kremlini ka forcuar këmbënguljen e tij për garancitë e sigurisë kufitare dhe ka testuar raketat hipersonike për të theksuar kërkesat e tij.