Botë

Britania po bën plane për spitale dhe shkolla për shkak të Omicronit

 

Qeveria britanike po bën plane për të futur një situatë emergjente në rast se spitalet, shkollat dhe sektorët e tjerë preken nga një mungesë e madhe e stafit mes një rritje rekord të numrit të rasteve me virusin në vend.

Sektori publik po përgatitet për mungesën e stafit në rangun prej 10 deri në 25 për qind, pasi gjithnjë e më shumë njerëz po sëmuren nga COVID-19 ose po i detyrojnë ata në izolim, njoftoi zyra e qeverisë, raporton AP.