Botë

Rrënojat e luftës, mundësi dhe rrezik për palestinezët

Rripi i Gazës ofron pak vende pune, energji elektrike me reduktime dhe pothuajse asnjë burim natyror. Por pas katër luftërave brutale me Izraelin brenda më pak se një dekade, ka shumë rrënoja.

 

Bizneset lokale në Gaza tani po gjejnë mënyra për të fituar para nga copat e betonit të copëtuar, prej tullave dhe mbeturinave të tjera pas viteve të konfliktit. Në një territor që vuan nga mungesa kronike e materialeve të ndërtimit, një industri e gjallë riciklimi ka mbirë duke siguruar të ardhura për pak njerëz me fat, por duke ngritur shqetësime se rrënojat e rinovuara janë nën standarde dhe të pasigurta

Rripi i Gazës ofron pak vende pune, energji elektrike me reduktime dhe pothuajse asnjë burim natyror. Por pas katër luftërave brutale me Izraelin brenda më pak se një dekade, ka shumë rrënoja.

Bizneset lokale tani po gjejnë mënyra për të fituar para nga copat e betonit të copëtuar, prej tullave dhe mbetjeve të tjera pas viteve të konfliktit. Në një territor që vuan nga mungesa kronike e materialeve të ndërtimit, një industri e gjallë riciklimi ka mbirë duke siguruar të ardhura për pak njerëz me fat, por duke ngritur shqetësime se rrënojat e rinovuara janë nën standarde dhe të pasigurta.