Botë

Përballja e Evropës me krizat e gazit

Tankieri Sun Arrows ngarkohet me gaz të lëngshëm natyror nga projekti Sakhalin në portin Prigorodnoye në Rusi

Kjo gjë ngre pyetjen: Si Evropa, e cila importon sasinë më të madhe të energjisë së saj, do të shpëtojë gjatë dimrit pa pasur një katastrofë gazi, e veçanërisht nëse dimri rezulton të jetë më i ftohtë apo më i gjatë se zakonisht?

 

Kjo gjë ngre pyetjen: Si Evropa, e cila importon sasinë më të madhe të energjisë së saj, do të shpëtojë gjatë dimrit pa pasur një katastrofë gazi, e veçanërisht nëse dimri rezulton të jetë më i ftohtë apo më i gjatë se zakonisht?

Kriza e Evropës për gazin natyror nuk po zgjidhet. Rezervat janë të ulëta, ndërsa çmimet e larta dhe konsumatorët po përballen me fatura të shtrenjta. Kompania e madhe ruse e industrisë së gazit, “Gazprom”, nuk po shet gaz si më parë.

Kjo gjë ngre pyetjen: Si Evropa, e cila importon sasinë më të madhe të energjisë së saj, do të shpëtojë gjatë dimrit pa pasur një katastrofë gazi, e veçanërisht nëse dimri rezulton të jetë më i ftohtë apo më i gjatë se zakonisht?