Botë

Viti i Bidenit: Ambicie të mëdha e disfata përulëse

Foto: AP

Harku i gjatë i Joe Bidenit në jetën publike ka ngërthyer gjithmonë ambicien madhore: të ulej pranë tavolinës së Zyrës Ovale.

 

Në vend që të mbështetet te sekretarët e kabinetit ose te zëvendëspresidentja e tij, ai ka zgjedhur menaxherë me përvojë dhe shpesh të lidhur politikisht për të zbatuar e mbikëqyrur politikat e tij. Kjo pasqyron jo vetëm brezin teknokratik të Shtëpisë së Bardhë të Bidenit, por edhe centralizimin e pushtetit brenda krahut perëndimor, vlerësojnë gazetarët e “Associated Press”, që mbulojnë Shtëpinë e Bardhë të Joe Bidenit

Harku i gjatë i Joe Bidenit në jetën publike ka ngërthyer gjithmonë ambicien madhore: të ulej pranë tavolinës së Zyrës Ovale.

Ai ia doli, megjithëse në moshën 78-vjeçare, si personi më i vjetër që mori timonin e Presidencës. Pas trazirave dhe kaosit të paraardhësit Donald Trump, Biden u pa nga votuesit si ai që mund të rikthente ndjenjën e normalitetit dhe tonin qetësues në Shtëpinë e Bardhë.