Botë

Britania zbut masat anti-COVID

Foto: AP
 

Maskat e fytyrës më nuk do të jenë të detyrueshme në vende publike dhe shkolla në Angli, si dhe nuk do të kërkohen pasaportat e vaksinës për ngjarje të mëdha në vend, ka bërë të ditur kryeministri Boris Johnson gjatë adresimit para deputetëve.

Ai ka thënë se kufizimet do të zbuten për shkak se shkencëtarët e Qeverisë mendojnë se vala e infektimeve e shkaktuar nga varianti Omicron tashmë e ka arritur kulmin në shkallë vendi.