Botë

Zelanda e Re nuk do të mbyllet nëse shpërndahet Omicroni

FOTO: AP
 

Zelanda e Re është ndër vendet e pakta të mbetura që ka shmangur ndonjë shpërthim të variantit Omicron – por kryeministrja Jacinda Ardern ka thënë të enjten se shpërthimi është i pashmangshëm dhe kombi do të shtrëngonte kufizimet sapo të zbulohej rasti i parë.

Por ajo shtoi gjithashtu se Zelanda e Re nuk do të vendosë bllokimet që ka përdorur më parë, përfshirë edhe për variantin Delta.