Botë

Afro 25% e të rriturve në SHBA janë fizikisht joaktivë

 

Afërsisht 25% e të rriturve në SHBA janë fizikisht joaktivë, sipas një studimi të publikuar të enjten nga Qendrat e SHBA-së për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC)

Një sondazh i kryer nga CDC-ja dhe departamentet shtetërore të shëndetësisë pyeti amerikanët nëse ata morën pjesë në aktivitete të tilla si "vrapimi, sporti, golf, kopshtaria ose ecja për stërvitje", jashtë punës së tyre të rregullt në muajin e kaluar.