Botë

Si një bretkosë në një kusi me ujë valë

 

Mbi problemet e Zvicrës me Bashkimin Europian. Një analizë e revistës gjermane “Der Spiegel”.

Zvicra i ka vetëm 8.5 milionë banorë, por ajo është partneri i katërt tregtar i Bashkimit Europian. Nga ana tjetër BE është partneri kryesor tregtar i Zvicrës.

Raporti i Zvicrës me BE-në është i komplikuar. BE dëshiron që Zvicra të bëhet anëtare e BE-së. Por vetëm 13 për qind e zviceranëve duan të bëhen pjesë e BE-së. Ata nuk duan të dorëzojnë kompetenca në Bruksel. Autonomia komunale, kantonale dhe konfederale vlerësohet lart në Zvicër.