Botë

Paralajmërohen sanksione për përçarësit e Bosnjës

 

Me taktikat e përkrahura nga Rusia dhe Serbia, Dodiku së fundmi ka ashpërsuar fushatën e tij përçarëse, duke nxitur serbët të largohen nga institucionet e Bosnjës dhe formimin e një sistemi të pavarur serb. Kjo ka nxitur frikën se Bosnja mund të përfshihet në një luftë të re

Shtetet e Bashkuara të Amerikës vazhdojnë të jenë të angazhuara në Bosnjë dhe do të vendosin sanksione ndaj individëve të përfshirë në korrupsion dhe në ndarjen e shtetit ballkanik, që kurrë nuk është këndellur nga lufta e viteve 1992-1995.

Samantha Power, administratore e Agjencisë amerikane për zhvillime ndërkombëtare, ishte zyrtarja e parë e SHBA-së që vizitoi Bosnjën pas vendosjes së sanksioneve ndaj liderit serb Milorad Dodik.