Botë

Bie interesimi për marrjen e vaksinës përforcuese në SHBA

Foto: AP
 

Vaksina përforcuese për COVID-19 në SHBA po humbet fuqinë, duke shqetësuar ekspertët shëndetësorë, të cilët u janë lutur amerikanëve që të marrin një vaksinë shtesë për të mbështetur mbrojtjen e tyre kundër variantit shumë ngjitës omicron.

Vetëm 40% e amerikanëve të vaksinuar plotësisht kanë marrë një dozë përforcuese, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. Dhe numri mesatar i vaksinave përforcuese të bëra në ditë në SHBA ka rënë nga kulmi prej 1 milion në fillim të dhjetorit në rreth 490,000 që nga java e kaluar.