Botë

Varianti i ri “NeoCoV” mund të jetë më i transmetueshëm dhe më vdekjeprurës, thonë nga Wuhani

 

Një variant i ri i COVID-19 i njohur si NeoCoV është zbuluar dhe mund të jetë më i transmetueshëm dhe vdekjeprurës se variantet e tjera, sipas një studimi të ri nga shkencëtarët kinezë nga Wuhan, megjithëse disa ekspertë po paralajmërojnë se nevojitet studim i mëtejshëm.

Sipas studimit, varianti NeoCoV është një lloj koronavirusi i zbuluar fillimisht në Afrikën e Jugut. Megjithatë, nuk është krejtësisht e re. Sipas studiuesve, varianti NeoCoV është i lidhur me virusin MERS-CoV, i njohur gjithashtu si Sindroma e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme (MERS), i cili kishte shpërthime në disa vende të Lindjes së Mesme më parë.