Botë

Rusia akuzon Amerikën për injorim të kërkesave

 

Teksa Moska dhe Perëndimi kanë heshtur për hapat e ardhshëm, NATO-ja ka përforcuar mbrojtjen në Detin Baltik, ndërsa SHBA-ja ka urdhëruar 8 mijë e 500 ushtarë që të jenë në gjendje gatishmërie për angazhim në Evropë

Rusia edhe të premten ka përsëritur qëndrimin se nuk do të nisë luftën me Ukrainën, por ka tërhequr vërejtjen se Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe NATO-ja kanë injoruar kërkesat e saj dhe kanë lënë pak hapësirë për kompromis në krizën e Ukrainës.

Presidenti Vladimir Putin i ka thënë homologut të tij francez, Emmanuel Macron, se Perëndimi ka dështuar të shqyrtojë kushtet kyç të Rusisë për ndaljen e zgjerimit të NATO-s dhe tërheqjen e forcave të saj nga Evropa Lindore, ka deklaruar Kremlini.