Botë

OBSH: Për 10 javë të përhapjes së Omicronit, rastet me COVID u rritën

 

Shefi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë tha të martën se 90 milionë raste të koronavirusit janë raportuar që kur varianti Omicron u identifikua për herë të parë 10 javë më parë – duke arritur në më shumë se në të gjithë vitin 2020, viti i parë i pandemisë COVID-19.

Me shumë vende që lehtësojnë masat e tyre kufizues, drejtori i përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanon Ghebreyeus, paralajmëroi se Omicron nuk duhet nënvlerësuar edhe pse ka treguar se sjell sëmundje më pak të rënda se variantet e mëparshme - dhe përmendi "një rritje shumë shqetësuese të vdekjeve në shumicën e rajoneve të botës”.