Botë

Amerikanët, imunë ndaj Omicronit

 

Vala Omicron që sulmoi Shtetet e Bashkuara këtë dimër e forcoi atë duke lënë mbrojtje të mjaftueshme kundër koronavirusit, saqë nëse paraqitet një variant i ri ka të ngjarë të shkaktojë më pak përçarje dramatike të shoqërisë.

Miliona sisteme imunitare të amerikanëve individualë tani e njohin virusin dhe janë të përgatitur ta luftojnë atë nëse hasin në Omicron, apo edhe në ndonjë variant tjetër.