Botë

Blinken: Dekreti i Kremlinit sulm i pastër mbi sovranitetin e Ukrainës

 

Seketari amerikan i shtetit Antony Blinken ka vlerësuar se dekreti i Kremlinit për të njohur pavarësinë e rajoneve separatiste të Ukrainës, asaj të Donetzkut dhe Luhanskut, është një sulmi i pastër mbi sovranitetin e Ukrainës.

Me dekretin e nënshkruar nga presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, forcat e armatosura ruse do të dërgohen për të “ruajtur paqen” në Donetzk e Luhansk.