Botë

Rusia mund ta përdorë kriptovalutën për të shuar forcën e sanksioneve të SHBA-së

Foto: Shutterstock
 

Kur Shtetet e Bashkuara i ndaluan amerikanët të bënin biznes me bankat ruse, me zhvilluesit e naftës, gazit, dhe kompanitë e tjera në vitin 2014, pas pushtimit të Krimesë nga Rusia, goditja në ekonominë ruse ishte e shpejtë dhe e madhe. Ekonomistët vlerësuan se sanksionet e vendosura nga vendet perëndimore i kushtonin Rusisë 50 miliardë dollarë në vit.

Që atëherë, tregu global për kriptovalutat dhe asetet e tjera dixhitale është rritur. Ky është një lajm i keq për zbatuesit e sanksioneve, dhe një lajm i mirë për Rusinë.