Botë

Çfarë është Swift dhe pse liderët janë të ndarë për përjashtimin e Rusisë nga kjo?

 

Britania e Madhe përsëriti thirrjet të premten që Rusia të përjashtohet nga rrjeti i pagesave Swift, i cili është thelbësor për transaksionin e parave në mbarë botën.

Përjashtimi i Rusisë nga sistemi - i cili përdoret nga mijëra banka - do të godiste rrjetin bankar të vendit dhe aksesin në fonde.