Botë

Emiratet e Bashkuara do t’i kërkojnë OPEC-ut ta rritë prodhimin e naftës

 

Ambasadori i Emirateve të Bashkuara Arabe në Washington, Yousef Al Otaiba, i ka thënë CNN-it se Emiratet e Bashkuara Arabe favorizojnë "rritje të prodhimit të naftës dhe do të inkurajojnë OPEC-un të marrë në konsideratë nivele më të larta të prodhimit".

"Emiratet e Bashkuara Arabe kanë qenë një furnizues i besueshëm dhe i përgjegjshëm i energjisë në tregjet globale për më shumë se 50 vjet, dhe besojnë se stabiliteti në tregjet e energjisë është kritik për ekonominë globale”, k thënë Otaiba.