Botë

Rregullatori britanik ia heq licencën transmetuesit rus

Foto: AP
 

Rregullatori britanik i komunikimit të premten hoqi licencën e transmetuesit rus të financuar nga shteti, RT, mes shqetësimeve se mbulimi i tij për luftën në Ukrainë ishte i njëanshëm, raporton AP.

Vendimi vjen pasi rregullatori, Ofcom, kreu 29 hetime mbi paanshmërinë e mbulimit të RT për pushtimin rus të Ukrainës. Vëllimi dhe natyra e çështjeve të ngritura nga këto pyetje janë një "shqetësim i madh", tha rregullatori, veçanërisht sepse RT ishte gjobitur me 200,000 funte për shkelje të mëparshme të standardeve të paanësisë.