Botë

Rrëfimet e refugjatëve për frikën nga vrasja e zhdukjen e të afërmve

 

Rrëfimet e refugjatëve nga kufiri Poloni – Ukrainë janë të ndryshme. Disa nga ukrainasit të intervistuar nga KOHA kanë treguar se si javë të tëra kanë qëndruar të mbyllur pa bukë e gjëra elementare.

Historitë e refugjatëve të Ukrainës kanë në vete krisma bombash, tinguj sirenash që bombardimet mund të fillojnë, ditë e javë të tëra të mbyllur në shtëpi pa ushqim, ngrohje e ujë.

Shpesh këto i vështirësonte humbja e kontaktit me familjarët dhe frika që më nuk do t’i shohin të gjallë.