Botë

OSBE-ja evidenton krime të luftës në Ukrainë

OSBE-ja evidenton krime të luftës në Ukrainë
Foto: AP
 

Ekspertët ndërkombëtarë kanë gjetur evidenca të krimeve të luftës dhe krimeve kundër njerëzimit nga Rusia në Ukrainë, thotë një raport i brendshëm i Organizatës Për Siguri dhe Bashkëpunim (OSBE).

Raporti përmend dështimet për të marrë masat e nevojshme paraprake, për të vepruar në mënyrë proporcionale, ose për t’i ruajtur vendet e tilla si shkollat ​​dhe spitalet.