Botë

Boshnjakët i paralajmërojnë ukrainasit: E gjatë është rruga e drejtësisë

Një gur varri në kujtim të viktimave të masakrës së Srebrenicës në qendrën përkujtimore të Potoçarit pranë Srebrenicës
 

Ky është mesazhi nga të mbijetuarit e luftës së brendshme të Bosnjës 1992-95, të cilët i kanë kushtuar vitet që pasuan ritregimit dhe rijetimit të traumës së tyre me shpresën për të sjellë përgjegjësit para drejtësisë dhe për të faktuar të dhënat historike

Pavarësisht se si përfundon lufta e Rusisë në Ukrainë, vënia e drejtësisë për abuzimet e të drejtave të njeriut gjatë konfliktit do të jetë pashmangshmërisht një proces i gjatë dhe i dhimbshëm për ata që mbijetojnë për të treguar mizoritë që kanë dëshmuar.

Ky është mesazhi nga të mbijetuarit e luftës së brendshme të Bosnjës 1992-95, të cilët i kanë kushtuar vitet që pasuan ritregimit dhe rijetimit të traumës së tyre me shpresën për të sjellë përgjegjësit para drejtësisë dhe për të faktuar të dhënat historike.