Botë

Ministri austriak kundër anëtarësimit të Ukrainës në BE

ukraina, austria, kosova, bashkimi evropian
 

Ministri i jashtëm austriak, Alexander Schallenberg, raportohet të ketë thënë se Ukrainës nuk duhet t’i ofrohet anëtarësimi në Bashkimin Evropian, njofton BBC-ja të dielën.

“Ne nuk i përkasim asnjë aleance ushtarake dhe nuk duam të jemi”, deklaroi Schallenberg, derisa theksoi se Austria ka dhënë kontribut në mbrojtjen e Ukrainës.