Botë

Rusia e përgatitur edhe nga deti, vendos delfinët e trajnuar në Detin e Zi

 

Rusia ka vendosur delfinët ushtarakë të trajnuar në bazën e saj detare në Detin e Zi – me gjasë për të mbrojtur flotën e saj nga një sulm nënujor – sipas një analize të re të imazheve satelitore, raportoi The Guardian të mërkurën.

Instituti Detar i SHBA-së (USNI) analizoi imazhet satelitore të bazës detare në portin e Sevastopoolit dhe konkludoi se dy delfinë u dërguan në bazë në shkurt në fillim të pushtimit rus të Ukrainës.