Botë

Biden në mëdyshje nëse do të marrë pjesë në samitin e G20-s, pas konfirmimit të Putinit

 

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, dhe këshilltarët e tij janë ende duke diskutuar rreth asaj se si t’i qasen samitit të G20-s, që do të mbahet në nëntor, pasi presidenti rus Vladimir Putin konfirmoi pjesëmarrjen të premten, shkruan CNN.

Bideni ka thënë se Rusia duhet të përjashtohet nga G20-a. Anëtarë të lartë të administratës së tij janë larguar nga ngjarjet e G20-s ku janë të pranishëm delegatë rusë. Dhe pati diskutime me Indonezinë, e cila është nikoqire e samitit, për rritjen e dënimit ndaj Rusisë dhe se si t’i qasen kësaj situate të vështirë.