Botë

Myslimanët e Ukrainës po luftojnë për lirinë e vendlindjes

Murad Suleimanov është imam i Qendrës Kulturore Islamike në Lviv. Ai thotë se myslimanët e Ukrainës po luftojnë për lirinë e vendlindjes së tyre

Kurani në tavolinën e Murad Suleimanovit është bërë doracak për menaxhimin e krizave, ndërsa ai e kupton se si t’u shërbejë qindra njerëzve të tmerruar dhe të zhvendosur që kalojnë nëpër dyert e xhamisë që drejton në Ukrainën perëndimore.

 

Kur zemra i rëndohet nga lufta e Rusisë, Suleimanovi lexon për betejat e njëanshme në historinë islame. Kur kontrollon një plak mysliman, shtëpia e të cilit u shkatërrua nga granatimet, ai reciton vargje për besimin në kohë të vështira. Dhe kur imami sheh milicitë myslimane pro-ruse që marrin pjesë në brutalitete, kthehet në pasazhe për shenjtërinë e jetës dhe mendon se duhet të ketë "një lloj tjetër myslimani, me ndonjë Kuran tjetër" për të justifikuar akte të tilla

Kurani në tavolinën e Murad Suleimanovit është bërë doracak për menaxhimin e krizave, ndërsa ai e kupton se si t’u shërbejë qindra njerëzve të tmerruar dhe të zhvendosur që kalojnë nëpër dyert e xhamisë që drejton në Ukrainën perëndimore.

Kur zemra i rëndohet nga lufta e Rusisë, Suleimanovi lexon për betejat e njëanshme në historinë islame. Kur kontrollon një plak mysliman, shtëpia e të cilit u shkatërrua nga granatimet, ai reciton vargje për besimin në kohë të vështira. Dhe kur imami sheh milicitë myslimane pro-ruse që marrin pjesë në brutalitete, kthehet në pasazhe për shenjtërinë e jetës dhe mendon se duhet të ketë “një lloj tjetër myslimani, me ndonjë Kuran tjetër” për të justifikuar akte të tilla.