Botë

Si do të dukej dita e fitores e Putinit

Parada e Ditës së Fitores së Rusisë është një ekstravagancë e përvitshme në Sheshin e Kuq. Dita e 9 majit, përkujton dorëzimin nazist të Luftës së Dytë Botërore me një spektakël luksoz që synon të projektojë fuqinë. Formacione, tanke dhe pajisje të sofistikuara shfaqen për t'i kujtuar botës fuqinë e qëndrueshme të Rusisë. Festimi i asaj që njihet në vend si "Lufta e Madhe Patriotike" përdoret për të nxitur nacionalizmin dhe për t'i bërë homazhe 24 milionë jetëve të humbura për të mbrojtur vendin nga Hitleri, shkruan “Al-Jazeera”.

 

Meqë dështoi ta pushtonte Ukrainën, cilat janë mundësitë ushtarake të presidentit Putin tani? Analizojnë tre ekspertë të mbrojtjes

Parada e Ditës së Fitores së Rusisë është një ekstravagancë e përvitshme në Sheshin e Kuq. Dita e 9 majit, përkujton dorëzimin nazist të Luftës së Dytë Botërore me një spektakël luksoz që synon të projektojë fuqinë. Formacione, tanke dhe pajisje të sofistikuara shfaqen për t'i kujtuar botës fuqinë e qëndrueshme të Rusisë. Festimi i asaj që njihet në vend si "Lufta e Madhe Patriotike" përdoret për të nxitur nacionalizmin dhe për t'i bërë homazhe 24 milionë jetëve të humbura për të mbrojtur vendin nga Hitleri, shkruan “Al-Jazeera”.

Hesapet e gabuara të Putinit