Botë

Hetime në Itali pas propagandës ruse në televizione

Foto: AP
 

Në televizionet italiane u jepet shumë hapësirë adhuruesve të Vlladimir Putinit. Ata e quajnë masakrën në Buqa si lajm të rrejshëm dhe i bëjnë thirrje Ukrainës të kapitullojë. Parlamenti tani synon të zhvillojë hetime dhe pyet nëse kjo çfarë thuhet në televizionet italiane është gazetari apo propagandë ruse me pagesë

Më 1 maj ministri i Jashtëm rus, Sergej Lavrov, ia dha një intervistë televizionit italian, pronë e kompanisë së ish-kryeministrit Silvio Berlusconi. Në emisionin “Zona Bianca” Lavrov tha se Ukraina duhet të “denazifikohet” dhe shtoi se fakti që presidenti ukrainas Vollodimir Zelenski është me origjinë hebraike nuk e përjashton mundësinë që ai të jetë ithtar i nazizmit. “Mund ta kem gabim, por Adolf Hitleri ka pasur gjak hebraik. Kjo nuk domethënë asgjë. Populli i urtë hebraik thotë se antisemitët më të zellshëm zakonisht janë hebrenj”.

Këto deklarata në televizionin Rete4 nuk u kundërshtuan nga drejtuesi i emisionit. Tani komisioni parlamentar për mbikëqyrjen e shërbimeve sekrete ka nisur hetimet mbi depërtimin e pafiltruar të propagandës ruse në televizionin privat italian dhe në televizionin publik RAI.