Botë

Shumica e rusëve të vrarë janë të rinj, të varfër e të pakicave etnike

ukraina, rusia, lufta
Foto: Associated Press/AP
 

Pjesa më e madhe e mijëra ushtarëve rusë të vrarë në tentimin për pushtimin e Ukrainës janë të rinj, me prejardhje të varfër dhe shumica pjesë e pakicave etnike. Rusia ka qenë shumë e mbyllur sa i përket numrit të ushtarëve të vrarë në luftime ndaj ukrainasve, shkruan “France24” të martën.

Më 2 mars, në një publikim, rusët thanë se iu janë vrarë 498 ushtarë, ndërsa 23 ditë më vonë, numri i rusëve të vrarë sipas autoriteteve në Moskë, shkoi në 1.351, pa i dhënë identitetet apo detaje të tjera.