Botë

“Süddeutsche Zeitung”: Ecja nëpër tel për Vuçiqin po bëhet gjithnjë e më delikate

Aleksandar Vuciq, dialogu, Vladimir Putin, Rusia
 

Serbia dhe Bullgaria kanë lidhje të ngushta me Rusinë, por kjo po ndryshon. Evropa Juglindore po i largohet Putinit për shkak të luftës së nisur në Ukrainë, shkruan “Süddeutsche Zeitung” të mërkurën, në tekstin me titull: “Ecja nëpër tel, për Vuçiqin po bëhet gjithnjë e më delikate”.

Gazeta gjermane shkruan se Bullgaria ia a kthyer shpinën dhe ka shpëtuar, Serbia është gati t’ia kthejë, por se Bosnja mbetët problem shkaku i rolit të serbëve, përkatësisht lidhjeve të tyre me Moskën.