Botë

Britania do të vendosë sanksione të reja ndaj linjave ajrore të Rusisë

 

Sekretarja e Jashtme Liz Truss ka thënë se Mbretëria e Bashkuar do të vendosë sanksione të reja për të ndaluar linjat ajrore ruse shtetërore Aeroflot, Ural Airlines dhe Rossiya Airlines të shesin vendet e tyre të papërdorura të uljes në aeroportet britanike, raporton Reuters.

Truss thotë se Mbretëria e Bashkuar ka mbyllur tashmë hapësirën e saj ajrore për linjat ajrore ruse, por do të “sigurohet që ato të mos mund të marrin para në vendet e tyre fitimprurëse të uljes në aeroportet tona”.