Botë

G7 premton 18.7 miliardë euro ndihmë për Ukrainën

 

Vendet e industrializuara të G7-s kanë premtuar 18.7 miliardë euro për të forcuar financat publike të Ukrainës ndërsa Kievi po lufton pushtimin e Rusisë, raportoi The Guardian të premten.

Grupi që përbëhet nga SHBA-ja, Japonia, Kanada, Britania, Gjermania, Franca dhe Italia, premtoi para të mjaftueshme që ta mbajë në këmbë ekonominë e Ukrainës për aq gjatë sa të vazhdojë lufta.