Botë

OBSH-ja: Lia e majmunëve mund të frenohet

Lija e majmuneve
 

Më shumë se 100 raste të virusit - që shkakton skuqje dhe ethe - janë konfirmuar në Evropë, Amerikë dhe Australi. Ky numër pritet të rritet ende, por ekspertët thonë se rreziku i përgjithshëm për popullatën e gjerë është shumë i ulët

Lia e majmunëve mund të frenohet në vendet jashtë Afrikës ku virusi zakonisht nuk zbulohet, thotë Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Më shumë se 100 raste të virusit - që shkakton skuqje dhe ethe - janë konfirmuar në Evropë, Amerikë dhe Australi. Ky numër pritet të rritet ende, por ekspertët thonë se rreziku i përgjithshëm për popullatën e gjerë është shumë i ulët.