Botë

Ngritja e çmimeve rrit kërkesën për ushqim falas

Gjërat pritet të përkeqësohen në muajt e ardhshëm. Banka e Anglisë ka paralajmëruar "goditje shumë reale të të ardhurave", të shkaktuar nga çmimet e energjisë dhe rritje "apokaliptike" të çmimeve të ushqimeve, për shkak të luftës në Ukrainë (Foto: AP)

Për shumë familje në vështirësi, të moshuar e të pastrehë, qendra ushqimore e Michelle Donnellyt në Londrën lindore është kthyer në mjet shpëtimi. Që kur pandemia COVID-19 goditi Britaninë, ajo ka mbledhur sende ushqimore të tepërta nga supermarketet dhe ua shpërndan njerëzve që nuk kanë mundësi të blejnë ushqim.

 

Ndërsa kërcënimi i virusit është zbehur, nevoja për banka ushqimore në Britani është rritur. Faturat e larta të energjisë dhe ushqimit po i shtyjnë miliona njerëz në vështirësi të mëdha financiare Bankat e ushqimit dhe grupet e komunitetit si qendra e Donnellyt në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar thonë se nuk kanë mjaftueshëm për të ushqyer numrin në rritje të njerëzve të dëshpëruar që trokasin në dyert e tyre

Për shumë familje në vështirësi, të moshuar e të pastrehë, qendra ushqimore e Michelle Donnellyt në Londrën lindore është kthyer në mjet shpëtimi. Që kur pandemia COVID-19 goditi Britaninë, ajo ka mbledhur sende ushqimore të tepërta nga supermarketet dhe ua shpërndan njerëzve që nuk kanë mundësi të blejnë ushqim.

Ndërsa kërcënimi i virusit është zbehur, nevoja për banka ushqimore në Britani është rritur. Faturat e larta të energjisë dhe ushqimit po i shtyjnë miliona njerëz në vështirësi të mëdha financiare, dhe bankat e ushqimit dhe grupet e komunitetit si ajo e Donnellyt në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar thonë se nuk kanë mjaftueshëm për të ushqyer numrin në rritje të njerëzve të dëshpëruar që trokasin në dyert e tyre.