Botë

Soros: Pushtimi i Ukrainës mund të jetë fillimi i luftës së tretë botërore

 

Pushtimi i Ukrainës nga Rusia mund të jetë “fillimi i luftës së tretë botërore” që mund të shënojë fundin e qytetërimit, ka paralajmëruar filantropisti veteran dhe ish-financieri George Soros, shkruan The Guardian.

Duke kritikuar ashpër Vladimir Putinin dhe Xi Jinpingun e Kinës në Forumin Ekonomik Botëror në Davos, Soros paralajmëroi se regjimet autokratike ishin në rritje dhe ekonomia globale po shkonte drejt një rënie.