Botë

Turqia kërkon “hapa konkretë” që t’i mbështesë shtetet nordike për NATO

Turqia kërkon “hapa konkretë” që t’i mbështesë shtetet nordike për NATO
 

Një zyrtar i lartë turk insistoi pas bisedimeve me zyrtarët suedezë dhe finlandezë të mërkurën, se Turqia nuk do të pajtohet me anëtarësimin në NATO të dy shteteve nordike, përveç nëse merren hapa specifikë për adresimin e kundërshtimeve të Ankarasë zyrtare.

“E kemi bërë të qartë se nëse shqetësimet për siguri të Turqisë nuk plotësohen me hapa konkretë në një afat të caktuar, procesi nuk do të përparojë”, tha Ibrahim Kalin në një konferencë për media pas bisedimeve që zgjatën rreth pesë orë, raportoi AP-ja.