Botë

842 imigrantë nga Haiti në vend të SHBA-së përfundojnë në Kubë

 

Një anije me më shumë se 800 haitianë, që synonte Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka përfunduar në brigjet e Kubës. Ky ishte grupi më i madh i eksodit t nga Haiti në krizë të thellë.

Zyrtarët e Kryqit të Kuq kanë bërë të ditur se 842 haitianë janë vendosur në kampin për turistë të provincës Villa Clara. Grupi arriti të martën në Villa Blanca, rreth 300 kilometra në lindje të Havanas. Në këtë grup janë 70 fëmijë dhe 97 gra.