Botë

Lufta e Ukrainës po kthehet në “krizë shkatërrimtare” për fëmijët

Pushtimi rus ka detyruar shumicën e fëmijëve ukrainas të largohen nga shtëpitë e tyre, ka thënë drejtoresha rajonale për Fondin e Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) në një konferencë shtypi në Nju-Jork.

 

“Fëmijët detyrohen t’i lënë shtëpitë, miqtë, lodrat dhe sendet e çmuara, anëtarët e familjes dhe përballen me pasigurinë për të ardhmen”, ka deklaruar Afshan Khan, drejtoreshë rajonale për Evropën dhe Azinë Qendrore, duke shtuar se 277 fëmijë janë vrarë dhe 456 janë plagosur gjatë rrjedhës së luftës. Qeveria ukrainase citon një shifër edhe më të lartë: Prokurorja e përgjithshme thotë se 313 fëmijë janë vrarë dhe 579 janë plagosur

Pushtimi rus ka detyruar shumicën e fëmijëve ukrainas të largohen nga shtëpitë e tyre, ka thënë drejtoresha rajonale për Fondin e Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) në një konferencë shtypi në Nju-Jork.

“Pothuajse dy të tretat e fëmijëve të Ukrainës janë të zhvendosur – qofshin brenda vendit apo ata që kanë ikur përtej kufijve si refugjatë”, ka thënë Afshan Khan, drejtoreshë rajonale për Evropën dhe Azinë Qendrore. “Fëmijët detyrohen t’i lënë shtëpitë, miqtë, lodrat dhe sendet e çmuara, anëtarët e familjes dhe të përballen me pasigurinë për të ardhmen”.