Botë

Si e nxiti krizën ushqimore lufta në Ukrainë

Ukraina ka akuzuar Rusinë për granatimet e infrastrukturës agrokulturore, djegien e fushave, vjedhjen e grurit, dhe përpjekjen për t'ia shitur Sirisë, pasi Libani dhe Egjipti kanë refuzuar ta blejnë atë

 

Ukraina ka akuzuar Rusinë për granatimet e infrastrukturës agrokulturore, djegien e fushave, vjedhjen e grurit, dhe përpjekjen për t'ia shitur Sirisë, pasi Libani dhe Egjipti kanë refuzuar ta blejnë atë

Armiqësitë ruse në Ukrainë po pengojnë që drithërat t’i largojnë nga “shporta e bukës së botës” dhe po i bëjnë ushqimet më të shtrenjta në të gjithë botën, duke kërcënuar të përkeqësojnë mungesat, urinë dhe paqëndrueshmërinë politike në vendet në zhvillim.

Së bashku, Rusia dhe Ukraina eksportojnë afro një të tretën e grurit dhe elbit në botë, më shumë se 70% të vajit të lulediellit dhe janë furnizuese të mëdha të misrit. Rusia është prodhuesja më e madhe globale e plehrave.