Botë

Amerikania traumatizohet pasi në Malta ia refuzojnë abortin që do t’ia shpëtonte jetën

Amerikania traumatizohet pasi në Malta ia refuzojnë abortin që do t’ia shpëtonte jetën
Foto: The Guardian
 

Mjekët ia kanë mohuar abortin që mund t'ia shpëtonte jetën një gruaje amerikane që ishte për pushime në Maltë, megjithëse thanë se foshnja e saj kishte "zero shanse" për të mbijetuar, pasi ajo u shtrua në spital me gjakderdhje të rëndë në javën e 16-të të shtatzënisë.

Pavarësisht një "rreziku ekstrem" të hemorragjisë dhe infeksionit, mjekët në spitalin Mater Dei i thanë Andrea Prudentes se ata nuk do të kryenin ndërprerjen e shtatzënisë për shkak se aborti ndalohet në vend, raportoi të mërkurën The Guardian.