Botë

A do t’iu ndalet rryma shteteve të BE-së në dimër?

Nuk është vala e të nxehtit që po i bën liderët evropianë dhe bizneset të djersitin. Është frika se manipulimi i Rusisë për furnizim me gaz natyral do të shpjerë në një krizë ekonomike dhe politike dimrin e ardhshëm. Ose, në rastin më të keq, edhe më herët

Nuk është vala e të nxehtit që po i bën liderët evropianë dhe bizneset të djersitin. Është frika se manipulimi i Rusisë për furnizim me gaz natyral do të shpjerë në një krizë ekonomike dhe politike dimrin e ardhshëm. Ose, në rastin më të keq, edhe më herët.

 

Evropa po përpiqet të mbushë depozitën e saj nëntokësore të gazit përpara dimrit. Ndërmarrjet e gazit funksionojnë me një ritëm të rregullt, duke mbushur rezervat gjatë verës kur, me shpresë, mund të blejnë gaz më lirë dhe më pas e zvogëlojnë atë gjatë dimrit, ndërsa kërkesa për ngrohje rritet. Reduktimet do ta bëjnë rimbushjen e magazinimit më të shtrenjtë dhe të vështirë për t'u realizuar

Nuk është vala e të nxehtit që po i bën liderët evropianë dhe bizneset të djersitin. Është frika se manipulimi i Rusisë për furnizim me gaz natyral do të shpjerë në një krizë ekonomike dhe politike dimrin e ardhshëm. Ose, në rastin më të keq, edhe më herët.

Këto janë gjërat kyç që duhet ditur për lojën e presionit energjetik mbi luftën në Ukrainë.