Botë

Autori i sulmit në Novegji, i radikalizuari me prejardhje nga Irani

 

Dy persona janë vrarë dhe dhjetë të tjerë janë plagosur kur një person hapi zjarr në lagjen e Oslos, të njohur për jetën e natës. Policia ka arrestuar një shtetas norvegjez me prejardhje nga Irani, por ka thënë se motivet ende nuk dihen

Së paku dy persona janë vrarë dhe dhjetë të tjerë janë plagosur të shtunën kur një person hapi zjarr në lagjen e Oslos, të njohur për jetën e natës. Sulmi ka ndodhur gjatë Festivalit vjetor të Krenarisë. Policia norvegjeze ka bërë të ditur se rasti është duke u hetuar si sulm i mundshëm terrorist.

Hetuesit kanë thënë se i dyshuari 42-vjeçar, shtetas norvegjez me prejardhje nga Irani, është arrestuar menjëherë pas sulmit. Derisa motivet e sulmit janë ende të paqarta, organizatorët e Festivalit e kanë anuluar paradën që po planifikohej për të shtunën gjatë ditës. Sulmi nisi jashtë London Pub, bar i njohur për komunitetin LGBTQ.