Botë

BE-ja: Zgjerimi me vendet e gatshme, në interesin tonë strategjik

Foto ilustrim
 

Zgjerimi i Bashkimit Evropian me vendet që janë të gatshme dhe të afta për të përmbushur kushtet, nuk është as favor e as lëshim, por është në interesin strategjik të bllokut, thuhet në njoftimin e lëshuar nga Shërbimi Diplomatik i Bashkimit Evropian.

Në këtë njoftim thuhet se zgjerimi i BE-së ka zënë vend lart në agjendë, teksa është pohuar se vëmendja i është rikthyer edhe Ballkanit Perëndimor.