Botë

Borrell: Ballkani u lodh, BE të reformohet

Josep Borrell, Bashkimi Evropian, Ballkani Perëndimor, Donika Gërvalla, Maj 2022
 

Edhe pse e përshkroi zgjerimin si një nga instrumentet më të suksesshme të politikës së jashtme të BE-së dhe interesit të saj strategjik, shefi i diplomacisë evropiane Josep Borrell, mendon se mënyra sesi po merren vendimet për zgjerimin e Bashkimit Evropian duhet të ndryshohen.

Borrell në një shkrim në blogun e tij, e ka quajtur të një rëndësie kyçe gjeopolitike zgjerimin e mëtejmë të BE-së.