Botë

Votuesit po ia kthejnë shpinën Bidenit

Votuesit - SHBA
Foto: AP

Një ndërrim politik i krahëve ka filluar të marrë formë nëpër krejt Shtetet e Bashkuara të Amerikës pasi mijëra votues periferikë që ndihmuan në fitoren e partisë demokrate në vitet e fundit kanë nisur të bëhen republikanë.

 

Kalimi i gjerë i më shumë se 1 milion votuesve, porcion i vogël i elektoratit të përgjithshëm të SHBA-së, nuk garanton sukses për republikanët në zgjedhjet e mesme të muajit nëntor, të cilat do të përcaktojnë kontrollin e Kongresit dhe dhjetëra qeverisje.

Një ndërrim politik i krahëve ka filluar të marrë formë nëpër krejt Shtetet e Bashkuara të Amerikës pasi mijëra votues periferikë që ndihmuan në fitoren e partisë demokrate në vitet e fundit kanë nisur të bëhen republikanë.

Më shumë se 1 milion votues përgjatë 43 shteteve amerikane janë kthyer në Partinë Republikane gjatë vitit të kaluar, thuhet në analizat e të dhënave për regjistrim të votuesve që është realizuar nga agjencia e lajmeve “Associated Press”. Numri i mëparshëm i paraportuar reflekton në fenomenin që është duke ndodhur në çdo rajon të shtetit – në shtetet demokrate dhe republikane, në qytete të vogla e të mëdha. Ky ndërrim politik ka ndodhur qëkur presidenti Joe Biden zëvendësoi ish-presidentin Donald Trump.