Botë

Harris, zë i së drejtës për abort në SHBA

Kamala Harris
Foto: AP

Gjatë seancës dëgjimore të Brett Kavanaugh në Gjykatën Supreme, atëherë senatore e Kalifornisë, Kamala Harris e pyeti gjykatësin nëse mendonte se të drejtat e privatësisë së grave duhej zgjeruar duke vendosur për abort. Kavanaugh refuzoi të përgjigjej.

 

Shndërrimi në zë kryesor për qasjen në abort nuk mund të ishte më mirë për Harrisin pasi presidenti Joe Biden e kishte ngarkuar me mbikëqyrjen e çështjeve tjera të mëdha, të cilat nuk u kanë shkuar për dore: imigracioni dhe zgjerimi i së drejtës së votës.

Gjatë seancës dëgjimore të Brett Kavanaugh në Gjykatën Supreme, atëherë senatore e Kalifornisë, Kamala Harris e pyeti gjykatësin nëse mendonte se të drejtat e privatësisë së grave duhej zgjeruar duke vendosur për abort. Kavanaugh refuzoi të përgjigjej.

Me gjyqtarin Kavanaugh tani si pjesë e shumicës gjyqësore që votuan për të rrëzuar ligjin Roe v. Wade dhe senatoren tani zëvendëspresidente Harris ka tërhequr vërejtjen se vendimi i gjykatës mund të nxisë kufizimet ekstreme të cilat i kishte paralajmëruar gjatë atyre dëshmive.